...

Chtěla bych upozornit, že články zde zveřejněné, které nejsou psány tím rádoby "ručním" písmem, jsou z mého bývalého blogu a jsou relativně "staré".

pátek 9. prosince 2011

Bezbarvá...

Ticho, tiše, potišeji
něčí kroky lesem spějí...
strážce domu zvěře zdejší
pravil, kdo jest nejkrásnější.

To já jen tak, úvodně. Jakou minci máte nejraději?

No, nyní již k podstatě článku...

Celý vychází z jedné moc hezké věty.
Cituji: ,,Připadají-li vám níže zobrazené příspěvky trapné, buď nemáte smysl pro humor, nebo máte pravdu."
Konec citace.
Sebráno odtud. Ale sebráno s dovolením, tak snad to není moc velký prohřešek.

Pokud toto hodlám pojmout za své moto... tak to musí pod záhlaví, protože takto ta věta moc smyslu nedává, jelikož se pod ní mnoho článků nenachází. Což mne přivádí k tomu, že takto využít tuto větu je možné pouze v případě, že chci hodnotit jen tuto část článku tohoto a článek, který jsem zveřejnila pod tímto. Nebo je tu i možnost, že nakonec bude tento článek vždy poslední na stránce(což není nepravděpodobné, jelikož mám zavedený systém: 2 články na stránku :D) a pak už nebude mít tento "citát" význam žádný.

Mluvím pouze o tomto příkladu- příspěvcích, nezaručuji aplikovatelnost své úvahy i na jiné případy.
Je možné, aby člověk beze smyslu pro humor měl pravdu? Pokud ne, pak člověk, který má pravdu, musí mít smysl pro humor. Vycházím-li z toho, že toto tvrzení platí i "obráceně", tzn. člověk se smyslem pro humor nepovažuje články za trapné, pak tento člověk nemůže mít pravdu, jelikož je chápe... a tak stále dokola. Nyní tedy budu vycházet z toho, že člověk, který nemá smysl pro humor, může mít pravdu. V tomto případě zde máme řešení: Člověk, který nemá smysl pro humor je jediný, který může mít pravdu, protože člověk, který ho má ji mít nemůže. Nyní si říkáte, že by tam místo slova "nebo" mělo být "a" (tzn.  ...smysl pro humor a má pravdu), jenže to, že někdo nemá smysl pro humor neznamená, že nutně také má pravdu...

No, mám zde hezkou fotografii na téma tohoto "citátu" :)

Žádné komentáře:

Okomentovat