...

Chtěla bych upozornit, že články zde zveřejněné, které nejsou psány tím rádoby "ručním" písmem, jsou z mého bývalého blogu a jsou relativně "staré".

sobota 26. listopadu 2011

Nejoblíbenější knižní postava

Knižní postava. Rozhodně neupřednostňuji 90-60-90, to je kniha na můj vkus moc tenká. A taky hodně zvláštní, n eboť jsem si myslela, že knihy mají stejně stránek nahoře, uprostřed i dole. Ačkoliv možná je to trojkniha, s rozdělenými listy. Pak je stránek trochu více, ale jsou kratší a stejně je to pořád málo. Já upřednostňuji baculky. Takové... 400-600 stránkové knihy. Můj průměr je ale něco okolo 350 stran. To není kost a kůže(kdyby... teď je to samé polyester, plast, roztrhnisenit a bůh-ví-co ještě) a ani není tak akorát. Ještě se vejde do normy. To, co se tloušťky týče. Ale na výpočtu BMI jsou stejně všechny pod váhou. A to, i když jim dám třeba 200%.

A kdyby vás přeci jen zajímaly ty nejoblíbenější psotavy...

Škatulka č1: naprosto dokonalí slizouni
Snape. Protože je sarkastický a zlý. A stejně svým způsobem dobrý. (Harry Potter)
Patch. Protože je taky sarkastický a zlý. A stejně je to krásně napsaná knížka. A stejně je to děsně neoriginální. Tedy z části. A to z té, která průměrnou holku zajímá nejvíc. (Zavržený)

Škatulka č2: Zloduši
Mám ráda Gluma. To je tvor, který nakonec zachrání svět, protože je chamtivý. A přesto má v duši cosi dobrého. Jenže... je tu jeden rozdíl oproti předešlým postavám. U Gluma už ta dobrá stránka nepřevažuje. (Pán prstenů)
Belatrix. Protože je zlá. Jednosuše zlá. A stejně.... svým zvláštním způsobem dokáže milovat. A přesto.... je to černá "láska". (Harry Potter)

Škatulka č3:Povinná četba
Anne Franková. Protože byla odvážná. Protože dokázala být svá, ať už si sama myslela cokoliv. Protože na svůj věk byla mimořádně chytrá a vyspělá. Málokdo by tohle zvládal tak, jako ona. (Deník Anne Frankové)
Tristan. Protože byl odvážný. A protože, i přes to, že miloval ženu svého strýce, nikdy mu ji nechtěl vzít. Nikdy ho nechtěl zradit. (Tristan a Isolda)

Škatulka č4: Lidé
Lízinka. Protože je tak lidská a sand neochvějná. A přesto taková není. A protože, ať už to na vás působí jakkoliv, ona je Předsudek. (Pýcha a předsudek)
Ludva. Protože je takový, jakým bych chtěla být já. A protože dokáže litovat i odpouštět. (Chata v Jezerní kotlině)

Škatulka č5: Čaroděj
Gwydion. Protože je tak dobrý, ale ne bezchybný. Protože vidí naději a přesto ji nemá. (Trilogie Řeč kamenů)
Druhého sem dávat nemohu. Ne, že bych nevěděla, ale je to zbytečné.

A je jich mnohem a mnohem více.

Žádné komentáře:

Okomentovat